Om Newstart

Newstart hjälper människor att utvecklas i arbetslivet.  
Newstart stöttar ditt företag att bättre attrahera,motivera, utveckla, engagera, behålla och avveckla medarbetare och chefer.  
Vi hjälper dig som individ att utveckla ditt jobb och din karriär.


Newstart Karriärcoachakademin utbildar vi dig som vill lära dig metodik och verktyg för karriärutveckling, coaching, ledarskap och förändring. I Newstart förlag ger vi strukturade och effektiva verktyg och arbetsmaterial för karriärutveckling och vägledning, coaching och ledarskap.

Under åren har vi haft förmånen att arbeta som samarbetspartner till många organisationer vid olika förändringsprocesser. Vi har lång erfarenhet av både utveckling och avveckling och över 50 000 individer, medarbetare och chefer har använt vår metodik antingen individuellt eller i gruppprogram.

 Detta gör oss till ett av Sveriges mest erfarna karriärkonsultföretag. 

Våra kunder finns över hela Sverige. Genom vårt internationella partnerskap med Career Partners International (CPI) har vi kunder i 45 länder. 

Besök Newstarts hemsida här>>

Newstarts historia

New Start grundades 1992 som Sveriges första karriärrådgivningsföretag. Vi var först i Sverige med att utveckla en strukturerad metodik för karriärcoaching och att erbjuda “individuell karriärrådgivning till alla”. Grundare till företaget var Charlotte Hågård och Frances Broman. 

Inspirationen till tjänsterna och metodiken kom från Australien, där ett tidigt samarbete med pionjären och karriärgurun Paul Stevens gav oss en flygande start.

Newstart förlag startades redan 1993 som en plattform för att ge ut intressant litteratur inom karriärområdet - marknaden inom denna bokgenre var ovanligt tom i Sverige.

1998 startade jag School for Counsellors - den första karriärrådgivarutbildningen i Skandinavien. Många företag började bli intresserade av att lära sig det vi kunde och i vår första utbildning hade vi personal från 7  av Sveriges största företag. 2003 etablerade jag 
Karriärcoachakademin för utbildningar av karriärcoach- och metodikutbildningar.